Var inleder man sin PAM-resa?

Med 80% av dagens cyberattacker som involverar privilegierade konton, vad kan din organisation göra för att skydda dina konton innan det är för sent? ID North har svaret med marknadens bästa lösning för Privilegierad Åtkomsthantering (PAM).

Cyberhotens omfattning och konsekvenser har ökat

I takt med att digitaliseringen fortsätter att expandera har omfattningen och konsekvenserna av cyberhot dramatiskt eskalerat. Statistik visar att över 80% av dagens cyberattacker riktar in sig på privilegierade konton, såsom administratörskonton. Dessa konton utgör ofta inte själva målet för attacken, utan de fungerar som ett nödvändigt medel för inkräktare att nå attackens verkliga mål. Detta mål kan inkludera stöld av kritisk information, utpressning med hjälp av ransomware eller sabotage av viktiga tillgångar för att lamslå verksamheten.

80% av dagens cyberattacker involverar privilegierade konton. Denna vetskap tydliggör att skyddet av kritiska tillgångar inte bara är en teknisk nödvändighet, utan numera en avgörande affärsprioritet.
ID North
Dessa termer är alla relaterade till olika former av cyberattacker och tekniker för social manipulation som används av skadliga aktörer för att kompromettera individer eller organisationer.

Här är en kort förklaring av termer relaterade till cyberattacker:

Phishing

Phishing är en typ av cyberattack där angripare försöker lura individer att avslöja känslig information som användarnamn, lösenord, kreditkortnummer eller annan personlig data genom att utge sig för att vara en pålitlig enhet, som ett respektabelt företag eller organisation. Phishingattacker innefattar ofta vilseledande e-postmeddelanden, webbplatser eller meddelanden.

Vishing

"Vishing," förkortning av "voice phishing," är en form av social manipulation där angripare använder telefonsamtal för att utge sig för att vara en legitim enhet eller person för att lura offer att avslöja känslig information eller utföra vissa åtgärder. Det kan innebära att man utger sig för att vara en bankrepresentant, teknisk support eller andra auktoritetsfigurer.

Smishing

"Smishing," eller "SMS-phishing," är en typ av phishingattack som använder textmeddelanden eller SMS (Short Message Service) för att lura individer att klicka på skadliga länkar eller lämna känslig information genom ett bedrägligt textmeddelande. Målet är att utnyttja förtroendet för textmeddelanden och mobila enheter för att kompromettera mottagaren.

Whaling

"Whaling," eller "whaling attack," är en högt riktad form av phishing som fokuserar på specifika högprofilerade individer eller ledare inom en organisation. Termen "whaling" härstammar från idén att dessa angripare "jagar" de "stora fiskarna" i en organisation. Whalingattacker har ofta som mål att lura ledare att avslöja känslig företagsinformation.

Pharming

En cyberattack som innebär att man manipulerar domännamnssystemet (DNS) för att omdirigera användare till skadliga webbplatser utan deras vetskap eller samtycke. Det är en mer sofistikerad attack i jämförelse med traditionell phishing eftersom den inte bygger på att lura användare att klicka på länkar, utan istället omdirigerar deras legitima förfrågningar till bedrägliga webbplatser.

Hur hanterar ni er organisations privilegierade konton och åtkomst till känsliga system idag?


Åtkomst till känsliga applikationer, servrar och system sker ofta utan MFA.


Lösenord skickas i klartext mellan anställda för att snabbt komma åt system.


Administratörskonton delas av ett okänt antal anställda utan någon spårbarhet.


Lösenord sparas i anteckningsblock och återanvänds på flera olika system.


Bakdörrar i form av okända administratörskonton skapas utan kontroller och existerar runtom i diverse IT-system

Bristfälliga metoder och arbetssätt i hantering av priviligerade konton och åtkomster är inget ovanligt men det utsätter organisationen för väldigt stora risker som kan ge ödesdigra konsekvenser om inkräktare kan utnyttja dem för att nå sina ändamål.
ID North
Med en PAM-lösning från CyberArk och ID North kan vi eliminera dessa problem och skapa ett robust skydd mot den ökande attackbilden mot organisationers privilegierade konton.

Hur går man tillväga?

Förhindra intrång med ett centraliserat system.

Begränsa åtkomsten till viktiga konton. Få full överblick över användaraktiviteter. Använd SSO och MFA för privilegierad åtkomst. Spela in och logga privilegierade sessioner.

Automatisera lösenordshantering och eliminera lösenordsdelningar.

CyberArk PAM tar hand om allt när det kommer till lösenordsbyten och hantering samt eliminerar behovet av att slutanvändare ens behöver veta lösenorden.

Lev upp till compliance och audit-krav.

Med hjälp av PAM kan krav på t.ex. spårbarhet och least privilege åtkomst-modeller enkelt uppnås samt påvisas genom utförliga rapporter.

Upptäck och mitigera riskfyllt beteende bland privilegierade konton.

Upptäck nya administratörskonton som skapas. Bli varnad om konton används på riskfyllda sätt. Få en inblick i era privilegierade konton som aldrig förr.

Vänta inte tills det är för sent. Var proaktiv och skydda din organisations mest värdefulla konton och data med hjälp av CyberArk PAM och ID North.

Våra kontor

Stockholm
Vasagatan 23
111 20 Stockholm

Helsinki
Ilmalantori 4,
00240 Helsinki, Finland

Borås
Nils Jakobsonsgatan 5D
504 30 Borås

Gothenburg
Kobbegårdsvägen 7
436 34 Askim

Postadress

ID North AB
Vasagatan 23
111 20 Stockholm

E-post

Säg 👋🏼
info@id-north.com

Ring oss

Sweden
+468-54520044

Finland
+358 50 517 5778Social media

Ta del av det senaste inom Cybersäkerhet

Gartner® – “Top Trends in Cybersecurity for 2024”. Ladda ner din rapport här för värdefulla kunskaper och insikter!

Läs nu